Over mij

  Mijn naam is Esther van der Linde, gelukkig getrouwd met Hans en moeder van Isa en Cas. Mijn leven staat in het teken van ontwikkelen, kwetsbaarheid en kracht. Pijlers om het leven ten volle uit te omarmen, te aanvaarden en daarbij mezelf te mogen zijn. Dat ging niet vanzelf. Daar heb ik echt iets in te leren gehad.

  Burn-out

  In mijn twintiger jaren heb ik vanuit het werken in de zorg als verpleegkundige een burn-out en depressie meegemaakt. Achteraf begrijp ik dat vooral mijn hooggevoeligheid en de daarbij behorende overprikkeling de oorzaak was.

  Ik leerde gaandeweg door bewustwording, de aandacht te richten op mezelf en mijn lichaam. Hierdoor sta ik beter en krachtiger in verbinding met mezelf. Daardoor lukte het me om heftige gebeurtenissen in mijn leven van pijn, verdriet en angst te doorleven.

  Passie

  Mijn vak als verpleegkundige is altijd mijn passie geweest. Ik houd van het contact met mensen, van zorgen voor mensen en van de verbinding met mensen. Dat geeft mij energie.
  Ook houd ik van wandelen in de natuur. Ik vind daar de rust en de ruimte om ongedwongen en zonder oordeel fijne gesprekken te hebben met vrienden of wanneer ik alleen ben, vrijheid en verdieping te ervaren.

  Hooggevoeligheid

  Ik ben hooggevoelig en omarm dit de laatste jaren als waardevolle en krachtige eigenschap. Zo zet ik het ook in en dat heeft me een diep gevoel van vertrouwen gegeven in het volgen van mijn hart en mijn gevoel.

  Als ik terugkijk hebben de afgelopen jaren me bewust gemaakt van mijn eigen kwetsbaarheid. Als dialyseverpleegkundige ging ik structureel over mijn grenzen, werkte dagelijks door met pijn. Op wilskracht en met pijnstillers hield ik vol.

  Ik voelde frustratie en verdriet door het ziekteproces en alles waar ik niet meer aan kon voldoen. Ik voelde me ook niet serieus genomen en ondergewaardeerd, uiteindelijk brak het me op. Ik wilde gewoon niet opgeven en toegeven aan mezelf dat het werken in de zorg me teveel en te zwaar werd. Mijn handen en polsen gaven mij uiteindelijk het signaal dat ik niet meer kon. Zoveel pijn bleek uiteindelijk artrose. Forse slijtage waarmee ik letterlijk niet meer kon werken in mijn vak.

  Stilstaan bij mezelf

  Ik heb mezelf gegund om stil te staan bij grote emotionele momenten en te omarmen wat pijn deed en verdriet en angst gaf. Door te voelen en te stoppen met het wegdrukken van pijn en verdriet, kwam er voor mij ruimte voor besef en bewustwording dat ik zelf de strijd kon stoppen. Ik nam mijn verlies, in alle hevigheid. Ik geloof in de kracht van loslaten, je hart volgen en van daaruit je leven richting geven. Daardoor ben ik in staat geluk te ervaren op de meest onverwachte momenten. Hoe mooi is dat. Ik heb tijd en rust genomen om te ontdekken en te ervaren welke weg ik mocht gaan. In deze tijd heb ik als gastdocent vanuit mijn vakgebied dialyse en vaattoegangzorg ervaring opgedaan in spreken en lesgeven voor groepen in deze opleidingen. Een mooie springplank naar mijn volgende stap die ik gebruik  in de coaching en begeleiding voor teams van zorgprofessionals.

  Esther van der Linde

  Loslaten en omarmen

  Door werkelijk los te laten, kreeg mijn leven een prachtige wending. Een kans om te doen waar ik goed in ben. In contact zijn met zorgprofessionals voor wie ik een diepe buiging maak. Ik voel me verbonden vanuit ervaring en betrokkenheid.

  Sterren

  Portfolio

  Na afronding in 1996 van de Inservice opleiding A-verpleegkundige heb ik jaren gewerkt in het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk. Na een verhuizing van Noord-Holland naar Amersfoort heb ik de overstap gemaakt naar de thuiszorg als wijkverpleegkundige bij Icare te Harderwijk. In 2009 kreeg ik de mogelijkheid te gaan werken op de dialyseafdeling van het Meander Medisch Centrum te Amersfoort. In dit ziekenhuis heb ik in 2010 de opleiding tot dialyseverpleegkundige afgerond. In 2014 gevolgd door de opleiding en afronding tot vaattoegangverpleegkundige.

  Getuigschrift Meander

  Na mijn bewuste keuze te stoppen met mijn werk in de zorg heb ik via het Meander een loopbaantraining gevolgd. De ervaringen en de inzichten die ik vanuit de training kreeg, hebben me doen besluiten me verder te ontwikkelen in het coachen van mensen met speciale aandacht voor zorgprofessionals.

  • De erkende en gecertificeerde opleiding tot mindfulness en compassie coach volgde ik bij de Academie voor leven van Anurag ten Klooster te IJburg.
  • Als extra ondersteuning in het starten van een eigen bedrijf volgde ik de training: ’De eigen praktijk’ bij Phoenix opleidingen te Utrecht.
  • De twee daagse training Deugdenproject volgde ik bij Dolfijnwellness te Amsterdam.
  • De zes daagse training ‘Hooggevoeligheid in mijn praktijk’ volgde ik bij Susan Marletta Hart.

   

  Starfulness coaching

  Esther van der Linde
  Bergenboulevard 228
  3825 AC Amersfoort

    06 446 48 054

  Volg mij op: