Esther van der Linde

  Mijn naam is Esther van der Linde, al ruim 22 jaar gelukkig getrouwd met Hans en trotse moeder van Isa en Cas. Mijn leven van nu staat in het teken van het helpen van mensen. Zodat nog veel meer mensen mogen ontwaken. Ik zet mijn groei van bewustzijn hiervoor in en ik ga in mijn kracht staan als lichtwerker. Mijn leven van voor mijn ontwaken was een leven van ontkenning van mezelf en overleven in de vechtstand. 

  Burn-out

  Dat begon al op jonge leeftijd. In mijn twintiger jaren heb ik vanuit het werken in de zorg als verpleegkundige een burn-out en depressie meegemaakt. Achteraf begrijp ik dat vooral mijn hooggevoeligheid, onwetendheid en onbewust zijn, de oorzaak was. 

  Ik leerde gaandeweg door bewustwording, de aandacht te richten op mezelf en mijn lichaam. Hierdoor kon ik beter en krachtiger in verbinding met mezelf staan. Het lukte me om heftige gebeurtenissen in mijn leven van pijn, verdriet en angst te doorleven. Bewust te kiezen voor liefde in gezondheid en voeding. Alleen de vechtstand bleef en werd mijn houvast in de weerstand.

  Passie

  Mijn vak als verpleegkundige is altijd mijn passie geweest. Ik houd van het contact met mensen, van zorgen voor mensen en van de verbinding met mensen. Dat geeft mij energie.

  Mijn veiligheid was het vak waar ik goed in was. Pas veel later kreeg ik door dat ik door te zorgen voor anderen, vooral niet voor mezelf zorgde. Mezelf niet toestond te voelen. De laatste jaren in de zorg, werkte ik op pijnstillers anders hield ik het niet vol. Mijn lichaam zei met vele pijnklachten in gewrichten, dat het genoeg was geweest. Ik leerde door bewustwording pas later dat ik naar deze signalen mocht luisteren.

  Ook houd ik van wandelen en fietsen in de natuur. De eenwording met de natuur is helend. Ik vind daar de rust en de ruimte om ongedwongen en zonder oordeel vrijheid en verdieping te ervaren. Inmiddels woon ik in het bos. De verbinding met moeder aarde en moeder natuur is elke minuut van de dag in dankbaarheid in mij aanwezig. Het coachhuis van Starfulness staat in de tuin, een magische plek om cliënten te mogen ontvangen en te kunnen werken. 

  Persoonlijke crisis

  Een heftige persoonlijke huwelijkscrisis in 2014 was mijn eerste wake-up call. Ik zag vrij helder dat ik vooral mezelf volledig was verloren. Daarnaast in mijn vak als dialyseverpleegkundige en de steeds meer ‘verharde’ zorg, voelde ik frustratie en verdriet door alles waarvan ik voelde dat het niet meer klopte en waar ik niet meer aan kon en wilde voldoen. Het systeem van angst en macht en steeds meer met minder, gaf me een groot gevoel van onveiligheid. Ook dat was een gevecht en ik werd wederom wakker geschud. Welk leven leefde ik eigenlijk? In ieder geval niet het mijne, dat werd me steeds meer duidelijk. 

  wilde bloemen

  Stilstaan bij mezelf

  Ik heb mezelf gegund om stil te staan bij deze grote emotionele momenten en te omarmen wat pijn deed en verdriet en angst gaf. Mijn baan opzeggen en uit de zorg stappen was mijn redding om daarna innerlijk te weten wat werkelijk mijn vak en mijn aandeel in de zorg voor mensen zou zijn. Vanuit vrijheid en een fluistering van mijn hart besloot ik voor mezelf te gaan werken in een eigen coaching praktijk voor mensen die wakker worden en bewuster willen leven. Het ontdekken van wie ik werkelijk ben als coach in mijn praktijk, heb ik de afgelopen jaren mogen ervaren. Ontwaken, mijn schaduwkanten doorzien en doorvoelen en innerlijk weten dat het klopt.

  Esther van der Linde

  Loslaten en omarmen

  Ik geloof in de kracht van loslaten, je hart volgen en van daaruit je leven richting geven. Maar hoe ik dat moest doen, wist ik pas in het dieptepunt van de tweede persoonlijke crisis binnen ons gezin. Ik werd me bewust van mijn eigen rol, ik voelde mijn angst, de pijn en het verdriet van mijn innerlijk kind, de vele blokkades en wist niet meer wie ik was. Ik besloot bewust om volledig los te laten. Al mijn zekerheden, mijn dierbaren en wie ik was geworden. En ik boekte een transformatie retraite. Mijn donkerste schaduw heb ik daar getransformeerd, dwars door alle pijn, woede en frustratie heen. In licht, zelfliefde en waardering en erkenning voor wie ik werkelijk ben. Een lichtwerker en transformatiecoach voor groei van bewustzijn. Ik leef mijn missie; vanuit bewustzijn naar een betere en mooiere wereld in liefde en verbinding. Transformeer jezelf, transformeer je zelfzorg. Als lichtwerker omarm ik het proces wat nooit stopt. De opleiding tot transformatie coach, een droom die uitkwam en waarmee ik jou en vele mensen nog beter kan en mag helpen naar de essentie van jouw kern, rondde ik af in november 2020.

  De weg van het wiel

  In maart 2021 voelde ik me sterk aangetrokken tot de jaartraining van Maarten Oversier. Al ruim 25 jaar regressie en reïncarnatie therapeut. Hij heeft zich gespecialiseerd in de voorouderlijke lijn waarin oude wonden (denk aan de vele doodgeboren kindjes, de invloed van de kerk en de beide wereldoorlogen) die niet geheeld zijn, nog altijd doorleven in onze generatie(s). Een nieuwe wereld opende zich in mij. Eigen transformatie werk is onderdeel van mijn leven, ik blijf mezelf opschonen. Zodat ik cliënten nog dieper en lichter mag helpen in hun proces. Altijd vanuit een krachtig liefdevol en licht energieveld. In veiligheid, geborgenheid en een bedding van vertrouwen. In november 2021 rond ik deze gecertificeerde jaartraining in diepe dankbaarheid af. De coaching die ik verzorg bij Starfulness heeft een nog diepere laag in mij aangeraakt en dit werkt energetisch magisch door voor cliënten. Voor meer informatie nodig ik je uit om ervaringen van cliënten te lezen. 

  Sterren

  Opleidingen

  Na afronding in 1996 van de Inservice opleiding A-verpleegkundige heb ik jaren gewerkt in het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk. Na een verhuizing van Noord-Holland naar Amersfoort heb ik de overstap gemaakt naar de thuiszorg als wijkverpleegkundige bij Icare te Harderwijk. In 2009 kreeg ik de mogelijkheid te gaan werken op de dialyseafdeling van het Meander Medisch Centrum te Amersfoort. In dit ziekenhuis heb ik in 2010 de opleiding tot dialyseverpleegkundige afgerond. In 2014 gevolgd door de opleiding en afronding tot vaattoegangverpleegkundige.

  Getuigschrift Meander

  Na mijn bewuste keuze te stoppen met mijn werk in de zorg heb ik via het Meander een loopbaantraining gevolgd. De ervaringen en de inzichten die ik vanuit de training kreeg, hebben me doen besluiten me verder te ontwikkelen in het coachen van mensen met speciale aandacht voor bewustwording en transformatie.

  • Gediplomeerd transformatie coach na de één jarige opleiding bij de Lichtwerkers Academie van Robert Bridgeman.
  • De erkende en gecertificeerde opleiding tot mindfulness en compassie coach volgde ik bij de Academie voor leven van Anurag ten Klooster te IJburg.
  • Als extra ondersteuning in het starten van een eigen bedrijf volgde ik de training: ’De eigen praktijk’ bij Phoenix opleidingen te Utrecht.
  • De twee daagse training Deugdenproject volgde ik bij Dolfijnwellness te Amsterdam.
  • De zes daagse training Hooggevoeligheid in mijn praktijk volgde ik bij Susan Marletta Hart.

   

  Starfulness coaching

  Esther van der Linde
  Geranium 88
  5382 JM Vinkel

    06 446 48 054

  Volg mij op: