Esther van der Linde

  Mijn naam is Esther van der Linde, al ruim 20 jaar gelukkig getrouwd met Hans en trotse moeder van Isa en Cas. Mijn leven van nu staat in het teken van het helpen van mensen. Zodat nog veel meer mensen mogen ontwaken. Ik zet mijn groei van bewustzijn hiervoor in en ik ga in mijn kracht staan als lichtwerker. Mijn leven van voor mijn ontwaken was een leven van ontkenning van mezelf en overleven in de vechtstand. 

  Burn-out

  Dat begon al op jonge leeftijd. In mijn twintiger jaren heb ik vanuit het werken in de zorg als verpleegkundige een burn-out en depressie meegemaakt. Achteraf begrijp ik dat vooral mijn hooggevoeligheid, onwetendheid en onbewust zijn, de oorzaak was. 

  Ik leerde gaandeweg door bewustwording, de aandacht te richten op mezelf en mijn lichaam. Hierdoor kon ik beter en krachtiger in verbinding met mezelf staan. Het lukte me om heftige gebeurtenissen in mijn leven van pijn, verdriet en angst te doorleven. Alleen de vechtstand bleef en werd mijn houvast in de weerstand.

  Passie

  Mijn vak als verpleegkundige is altijd mijn passie geweest. Ik houd van het contact met mensen, van zorgen voor mensen en van de verbinding met mensen. Dat geeft mij energie. Inmiddels is me de afgelopen jaren duidelijk geworden dat ik mensen help naar zelfzorg op de eerste plaats en niet meer voor hen hoef te zorgen. 

  Ook houd ik van wandelen en fietsen in de natuur. De eenwording met de natuur is helend. Ik vind daar de rust en de ruimte om ongedwongen en zonder oordeel vrijheid en verdieping te ervaren. 

  Hooggevoeligheid

  Er is hooggevoeligheid en de laatste jaren omarm ik deze kwaliteit als waardevolle en krachtige eigenschap. Zo zet ik het ook in en dat heeft me een diep gevoel van vertrouwen gegeven in het volgen van mijn hart en mijn gevoel. Als ik terugkijk hebben de afgelopen vijf jaar me bewust gemaakt van mijn eigen kwetsbaarheid.

  Een heftige persoonlijke crisis was mijn eerste wake-up call. Daarnaast in mijn vak als dialyseverpleegkundige en de steeds meer ‘verharde’ zorg, voelde ik frustratie en verdriet door alles waarvan ik voelde dat het niet meer klopte en waar ik niet meer aan kon en wilde voldoen. Het systeem van angst en macht en steeds meer met minder, gaf me een groot gevoel van onveiligheid. Ook dat was een gevecht en ik werd wederom wakker geschud. Welk leven leefde ik eigenlijk? In ieder geval niet het mijne, dat werd me steeds meer duidelijk. 

  Stilstaan bij mezelf

  Ik heb mezelf gegund om stil te staan bij deze grote emotionele momenten en te omarmen wat pijn deed en verdriet en angst gaf. Uit de zorg stappen was mijn redding om daarna innerlijk te weten wat werkelijk mijn vak en mijn aandeel in de zorg zou zijn. Vanuit vrijheid en een fluistering van mijn hart ging ik voor mezelf in een eigen coaching praktijk voor mensen die wakker worden. Het ontdekken van wie ik werkelijk ben als coach in mijn praktijk, heb ik het afgelopen jaar mogen ervaren. Een jaar van ontwaken, mijn schaduwkanten doorzien en doorvoelen en innerlijk weten dat het klopt.

  Esther van der Linde

  Loslaten en omarmen

  Ik geloof in de kracht van loslaten, je hart volgen en van daaruit je leven richting geven. Maar hoe ik dat moest doen, wist ik pas in het dieptepunt van de crisis. Ik werd me bewust van mijn eigen rol, ik voelde mijn angst, de pijn en het verdriet van mijn innerlijk kind, de vele blokkades en wist niet meer wie ik was. Ik heb volledig losgelaten. Al mijn zekerheden, mijn dierbaren en wie ik was geworden. En ik boekte een transformatie retraite. Mijn donkere schaduw heb ik getransformeerd, dwars door alle pijn, woede en frustratie heen. In licht, zelfliefde en waardering en erkenning voor wie ik werkelijk ben. Een lichtwerker en transformatiecoach voor groei van bewustzijn. Ik leef mijn missie; vanuit bewustzijn naar een betere en mooiere wereld in liefde en verbinding. Transformeer jezelf, transformeer je zelfzorg. 
  Als lichtwerker omarm ik het proces wat nooit stopt. Vanaf oktober 2019 volg ik de opleiding tot transformatie coach bij de Bridgeman Lichtwerkersacademie. Een droom die uitkomt en waarmee ik jou en vele mensen nog beter kan en mag helpen naar de essentie van jouw kern. Deze opleiding heb ik succesvol afgerond in november 2020. 

  Sterren

  Portfolio

  Na afronding in 1996 van de Inservice opleiding A-verpleegkundige heb ik jaren gewerkt in het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk. Na een verhuizing van Noord-Holland naar Amersfoort heb ik de overstap gemaakt naar de thuiszorg als wijkverpleegkundige bij Icare te Harderwijk. In 2009 kreeg ik de mogelijkheid te gaan werken op de dialyseafdeling van het Meander Medisch Centrum te Amersfoort. In dit ziekenhuis heb ik in 2010 de opleiding tot dialyseverpleegkundige afgerond. In 2014 gevolgd door de opleiding en afronding tot vaattoegangverpleegkundige.

  Getuigschrift Meander

  Na mijn bewuste keuze te stoppen met mijn werk in de zorg heb ik via het Meander een loopbaantraining gevolgd. De ervaringen en de inzichten die ik vanuit de training kreeg, hebben me doen besluiten me verder te ontwikkelen in het coachen van mensen met speciale aandacht voor bewustwording en transformatie.

   

  Starfulness coaching

  Esther van der Linde
  Geranium 88
  5382 JM Vinkel

    06 446 48 054

  Volg mij op: