Esther van der Linde, ontwaken in bewustzijn

 

Starfulness is het bedrijf van Esther van der Linde. Esther betekent Ster en fulness staat voor de volheid van het leven, het geheel en het omarmen hiervan. In alle volledigheid. Esther is ontwaakt. En het wakker worden in bewustwording, gebeurde al vijf jaar geleden. Al wist ze het toen nog niet. Een persoonlijk verhaal over bewustwording, bewuste keuzes maken, durven falen en dwars door de pijn naar loslaten, transformatie en een lichter leven: Ontwaken in bewustzijn.

Volledig op z'n kop

Het enige wat ik toen wel wist, was dat mijn leven volledig op z’n kop stond, niets meer was wat het leek en dat het voelde alsof de wereld en het leven tegen me was. Ik was mezelf volledig kwijt en had een lichaam wat schreeuwde om aandacht om de pijn te voelen en te accepteren. Ik kon niet meer.

Bewuste keuze

Mijn baan als dialyse verpleegkundige in de verharde en veeleisende zorg van nu had haar tol geëist. De zorgsector die de laatste jaren een dieptepunt had bereikt in erkenning en waardering voor de mensen in het verpleegkundige vak. Fysiek, mentaal en emotioneel voelde ik me gebroken. Ik nam ontslag en wilde persé niet een ziekte traject in. Ik koos bewust voor rust, vrijheid en bezinning. Ik nam mijn verlies en wist uiteindelijk positief mijn ervaringen van 20 jaar verpleegkundige met me mee te nemen. De leegte die volgde echter, was pijnlijk en confronterend. Wie was ik eigenlijk diep van binnen? Wie zat er op mij te wachten?

Ergens in die leegte en de diepte hoorde ik een fluistering van mijn hart dat ik met deze enorme ervaring en een aanvullende coachopleiding voor mezelf wilde gaan. Een eigen coaching bedrijf, voor mensen die willen werken aan bewuste zelfzorg. Een mooie match in mijn passie voor mensen. Alles wat er nodig was om dit te bereiken en neer te kunnen zetten, kwam gewoon als vanzelf op mijn pad. En zo gebeurde het dat Starfulness Coaching eind 2017 was geboren.

Ik gunde mezelf investering en training in zelfontwikkeling en dat vond ik ook nodig. Altijd blijven groeien en ontwikkelen is altijd mijn drijfveer. Wat er werkelijk nodig was, kwam pas later voorbij. Met steeds meer interesse in mijn spirituele ontwikkeling en de zoektocht naar mijn ware zelf kwam een omslagpunt.

Loslaten vanuit liefde

Ik besefte dat ik eerst nog andere stappen te zetten had in bewustwording en in het loslaten van oude patronen, beperkende overtuigingen en conditioneringen. Pijn en blokkades vanuit mijn jeugd waren voelbaar maar zo moeilijk te begrijpen vanuit mijn hoofd. De slopende situatie waarin ik verkeerde met mijn gezin, dwong me uiteindelijk om los te laten. Loslaten vanuit liefde. Van al het oude, van al het negatieve, van alle zekerheid, van alle onderdrukte pijn, frustratie en boosheid en van alle verbindingen bestaande uit angst en weerstand. Terwijl mijn hart verlangde naar de ook al voelbare liefdevolle staat van zijn in dankbaarheid. Mijn bewustzijn verruimde zich. Mijn lichaam vroeg steeds meer om het maken van bewuste keuzes. In voeding, in hogere energie frequenties, in de juiste voedingssupplementen, in rust en balans en in het volledig doorvoelen van alle pijn en emotie van de afgelopen jaren. En van het toestaan om nog even niet succesvol te zijn met mijn bedrijf.

Om los te laten was liefde nodig. Liefde in overvloed aanwezig en toch vertroebeld door emotie, pijn en angst voor verlies. Die verlangende zoektocht naar liefde kreeg vorm toen ik ten diepste echt voelde dat het zelfliefde was waarin ik tekortschoot. Innerlijk weten is echter iets anders dan innerlijk voelen. Want hoe doe je dat, jezelf liefde geven?

Transformatie

Op het juiste moment en dat is nooit toeval, begon ik te lezen en me te verdiepen in transformatie. Met beide benen op de grond verder ontwikkelen in mijn hooggevoeligheid, verlangen naar meer, spiritueel ontdekken en begrijpen waarom ik me mijn hele leven altijd anders heb gevoeld. Niet beter, niet meer. Altijd anders vanaf mijn vroegste jeugdherinneringen. En zorgen voor mensen, voor anderen, was mijn grootste goed. Daar was ik keigoed in en daar lag mijn passie en achteraf gezien, mijn vlucht.

Ontwaken in bewustzijn

Moed en lef was er nodig om in de transformatie coaching dwars door de duisternis van weerstand, vechten om te overleven en angst voor verlies te voelen wie er diep van binnen schuilde om gezien te worden. Mijn innerlijk kind werd opnieuw geboren en opgetild om liefde te geven en mee te nemen op mijn pad van wie ik werkelijk ben. Een lichtwerker is opgestaan. Ik omarm het proces wat nooit stopt en vervul mijn zielsmissie. Starfulness is herboren en klaar om in de wereld te stappen. Uit het oordeel, uit de weerstand en uit de waanzin van de hectische maatschappij. In de liefde, in het nu en in zichtbaarheid.

Een stralende ster in het geheel.

Ga je mee schitteren?

© 2024 Starfulness. Alle rechten voorbehouden

Website gerealiseerd door: Petriana.nl

Opslaan
Cookies gebruikersvoorkeuren
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Als u het gebruik van cookies weigert, werkt deze website mogelijk niet zoals verwacht.
Accepteer alles
Weiger alles
Lees meer
Analytics
Tools die worden gebruikt om de gegevens te analyseren om de effectiviteit van een website te meten en om te begrijpen hoe deze werkt.
Google Analytics
Accepteren
Niet accepteren